04 Haziran 2009

japon koca istemem

Harran’ın “Hülya Avşar”ı Cemile, yandan yandan bakarak, göz süzerek hem kameralara poz veriyor hem de gazetelere başlık: “Japon koca istemem”.

Cemile’yi, Türkiye’de tatil yapan arkadaşlarının videosunda gören ve de anında vurulan Japon genç “Bana bu kızı alın” diye tutturtur. Araya Ankara’daki Japon Büyükelçisini sokar. Cemile’nin babası Ali Kızıl da 50 bin TL başlık parasına Japon damada “hay hay” der. Mayın haberi yapmak için Şanlıurfa’ya giden Savaş Ay da Cemile’yi keşfeder, haberini yapar.

Bir hafta sonra bizleri ve AB Büyükelçilerini Urfa’da ağırlayan Avrupa Komisyonu’nun Türkiye Temsilcisi Pierini, şöyle demektedir, “Arkadaşlar burada yerel halkla konuşup onların görüşlerini alacağım”. Sıcaktan telef olmuşuz. Canımıza minnet. Kerpiç bir eve gelinir. O da ne? Pierini ile yerel halk diye sohbet etmeye geldiğimiz yer, şu yıllar önce kendisini okula göndermediği için babasını Milli Eğitim Bakanı’na şikayet eden Nurten’in evi. Hani, şikayet üzerine Milli Eğitim Bakanı’nın okula başlattığı, Emine Erdoğan’ın, “Kimmiş bu kız?” diye yanına çağırdığında “Harran’a okul ve yurt yapın” diyen. Ve de yapılmasını sağlayan Nurten Kızıl. Biz Nurten’in cevvalliğine ağzımız açık bakaduralım, kız hikayesini büyükelçilerine anlatırken araya bir de “Bilgisayar talebini” sokuşturmaz mı? Sevil sen kendini girişken san. Bak burada ne cevherler var. Bu kız büyüyünce Harran’a Oxford da ister. (Çağatay Yolda tişörtüne dikkat please)

Evin dışındaysa başka alem. Poşi satan bir kız var. “Şu kız Japonya’ya gelin gidecek olan değil mi yahu?” Ta kendisi. “Cemile misin sen?” deyince, “Tabi” diyor: “O benim”. Ali Kızıl, nasıl kızlar yetiştirmişsin sen böyle? İçerde ayrı şov, dışarıda ayrı. Huzurlarınızda Harran’ın en medyatik ailesi.

İçerde Nurten’den bay gelmiş muhabirler fotoğraflarını çekerken hem poz veriyor Harranlı Cemile, hem de Japon kocaya gitmekten vazgeçtiğini anlatıyor:

“Çok uzak. Ailemi özlerim. Gidemem oralara. Beni başka ne isteyenler oldu. Bir bilseniz. İspanya’dan da isteyen oldu. Pazartesi günü de İstanbul’a gidiyorum. Seda Sayan’ın programına”. “Cemile İstanbul’u da gezersin artık?, “Yok gezemem. Burada ayıplarlar. Babam kızar sonra”.

Cemile yuh artık. Baban seni Seda Sayan’a çıkarıyor. Sonra gezdin diye mi kızacak. Velhasıl dönüşte öğreniyoruz ki Cemile, Seda’ya da çıkmış, İstanbul’u da gezmiş. Üstüne başka televizyon programlarına da uğramış.

Ha bu arada, Ali Kızıl da Japon damat adayından istediği başlık parasını 100 bin TL’ye çıkarmış. Boru mu? Ne de olsa kızını artık 70 milyon tanıyor.